Dolce&Gabbana w hołdzie kuchni środziemnomorskiej

W aktualnie trwającym jesienno-zimowym sezonie okładki modowych pism i czerwone dywany pełne były rozgwieżdżonych kreacji.  Za rozpowszechnieniem trendu stał duet włoskich projektantów – Dolce & Gabbana. Gwiazdy i celebrytki z całego świata dały się ponieść gwieździstej modzie. Moda ma jednak to do siebie, że wymaga trzymania ręki na pulsie i nieustannych obserwacji.  Wiosną 2012 roku gwiazdki będą już bowiem passe.
Nowa kolekcja D&G  poświęcona jest bowiem… warzywom.

Kreacje zdobne w wizerunki jarzyn to jeden z dominujących motywów na wiosnę-lato 2012. Tym razem Stefano Dolce i Domenico Gabbana nie szukali inspiracji w gwiezdnych konstelacjach i nie wyglądali za natchnieniem w niebo. Znaleźli je na straganach pełnych dojrzałych, aromatycznych płodów ziemi. Dlatego znawcy mody twierdzą, iż najnowsza kolekcja ekscentrycznych Włochów to swoisty hołd złożony kuchni śródziemnomorskiej, której domeną są właśnie jarzyny.

Nie byłoby jednak tej notki, gdyby nie walor makaronowy 🙂
Makaron to również jeden z dominujących składników południowych kulinariów. Jest też akcent ojczysty – torebkę, której łańcuszek zdobią rozmaite kształty makaronów, zaprezentowała nasza rodzima modelka Kasia Struss.


Z bliska torebka wygląda tak:
Można ją dostać tutaj – klik! za jedyne 6465.55zł.
(Dostarczą za darmo ;)).

Ten wpis został opublikowany w kategorii Nie tylko do jedzenia i oznaczony tagami , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Jedna odpowiedź na „Dolce&Gabbana w hołdzie kuchni środziemnomorskiej

  1. Pingback: Dolce&Gabbana i ich makaronowe biżuty | makaronowozdrowo

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s